EGM ne kadar maaş alır ?

Yurek

New member
EGM Ne Kadar Maaş Alır? Ama Bir De Bunu Eğlenceli Bir Şekilde Tartışalım!

Merhaba sevgili forumdaşlar!

Bugün biraz neşeli bir konuyu ele alalım dedim. Kimseyi sıkmadan, keyifli bir sohbet havasında! Şu EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) maaşları hakkında sıkça sorular duyuyorum, ama bir türlü net bir cevap bulamıyorum. Herkesin tahminleri var ama kimse tam olarak bilmiyor! Bir bakalım, gerçekten de polisler ne kadar maaş alıyor? Hadi, biraz da mizahi bir şekilde yaklaşalım!

Öncelikle, EGM maaşları, aslında her birimizin çok basit ama bir o kadar da karmaşık bulduğu bir konu. Çünkü maaşlar bölgelere, deneyime, rütbelere göre değişiyor. Mesela bir polis memurunun maaşıyla, bir emniyet amirinin maaşı arasında büyük farklar var! Ama hepimiz biliyoruz ki, işin içine biraz eğlence katmak her şeyin daha zevkli olmasını sağlıyor.

Erkekler Çözüm Odaklı, Kadınlar Empatik Olur, Peki EGM Maaşlarına Nasıl Yaklaşırsınız?

Şimdi, erkeklerin bu konuya nasıl yaklaşacağını çok iyi biliyoruz. Stratejik düşünürler, verileri gözden geçirirler ve hedefe yönelik bir çözüm üretirler. Hadi diyelim ki bu erkek forumdaşlar, "Maaşlar ne kadar diye bir hesap yapalım" diyip, hemen internette maaş araştırmaları yapmaya başlarlar. Onlar için mesele basit: "Evet, polis maaşı şu kadar, amirin maaşı şu kadar, bitti!" Stratejiyle iş bitirilir! Gerçekten bu konuda çok tecrübeliler.

Ama gelin, kadınların bu duruma nasıl yaklaşacağına bir bakalım! Onlar, önce bir empati kurarlar. "Aaaa, emniyet görevlileri çok zor bir iş yapıyor, acaba o kadar stresli bir ortamda çalışırken maaşları nasıl bir his verir?" derler. Ama bu arada, "Hımm, çok önemli bir iş yapıyorlar, belki de maaşları biraz daha yüksek olmalı" diye düşünürken, aynı zamanda "Ama acaba böyle stresli bir işin maaşı gerçekten insana değer katıyor mu?" sorusunu da kafalarında dolaştırırlar. Kadınlar için, maaşlar sadece sayılarla değil, işin verdiği psikolojik yükle de bağlantılıdır. İşin empati kısmı burada devreye giriyor!

Maaşın Yükselmesinin Yolları: Hem Strateji Hem de Empati Bir Arada!

Şimdi, EGM maaşlarının tam olarak ne kadar olduğunu öğrenmek isterseniz, size birkaç detay vereyim. Ama önce biraz da gerçekçi olmak gerek. Türkiye'de bir polis memurunun maaşı ortalama olarak 2023 yılı itibarıyla 8.000 TL civarlarında. Ancak bu rakam, görev yeri, deneyim ve rütbeye göre değişebiliyor. Hani şu stratejik düşünceyle hareket eden arkadaşlarımızın hararetli şekilde hesap yapmasını bekliyorum!

Biraz daha "yüksek" rütbelerde, örneğin komiserler ve amirler, maaşlarını 10.000 TL ve üzerinde alabiliyorlar. Ve tabii, kıdemli bir emniyet müdürü olursanız, maaşınız 15.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ama en yüksek maaşlara ulaşan polisler, genellikle üst düzey yöneticiler oluyor. Burada kadınlar da devreye giriyor ve "Hımm, acaba maaşlarıyla ilgili de bir psikolojik destek alıyorlar mı?" diye merak ediyorlar!

Tabii, maaş sadece bir faktör değil! Emniyet mensuplarının aldıkları ek ödemeler, gece çalışmaları, mesai ücretleri gibi farklı gelir kaynakları da işin içine girmeli. Ama bir yandan da kadın forumdaşlarımıza sormak istiyorum: "Gerçekten de maaş her şey mi? Yoksa bu zorlu görevde çalışmanın yanında biraz da manevi tatmin mi önemli?" Bu konuya kesinlikle her iki bakış açısının da gerekli olduğuna inanıyorum!

Polisin Maaşı Artınca... Hayatınızda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Maaşlar bir anda artarsa ne olur? Tüm forumdaki erkekler hemen şu cevabı verebilir: "Yeni araba alırım!" Hadi ama, hepimiz biliyoruz ki, araba almak yalnızca erkeklerin tepkisi olamaz! Kadınlar da, maaş artışıyla "Evdeki dekorasyonu yenilerim" diyebilir. Gerçekten de, hayatın biraz daha lüks hale gelmesi, kadınlar ve erkekler için farklı biçimlerde değerlendirilir. Kadınlar, şık bir iç mekanla mutluluğa ulaşırken, erkekler için bu daha çok "tüm yolculukları hızla geçebilme özgürlüğü" gibi bir şey olabilir!

Ama şunu da unutmamak gerek: Ne kadar maaş artarsa artsın, sonunda herkes yine "Yüksek maaşla daha ne yapabiliriz?" sorusuyla karşı karşıya kalacak. Ekstra tatil, yeni bir telefon, belki birkaç pahalı kahve, ama en önemlisi… Emniyet mensuplarının gönül rahatlığıyla, zorlu görevlerini yerine getirebilmesi için her şeyin mümkün olabileceği bir ortamda olmaları!

Şimdi Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Hadi bakalım, söz sizde forumdaşlar! EGM maaşları hakkında ne düşünüyorsunuz? Strateji ve empatiyi harmanlayarak neler söylemek istersiniz? Maaşlar yüksek olsa bile, bir polis memurunun karşılaştığı zorlukları göz önünde bulundurursak, bu rakamlar yeterli mi? Yoksa biraz daha iyileştirme mi gerek? Hadi, yorumlarınızı bekliyorum! Eğlenceli bir şekilde sohbet edelim, hep birlikte gülümseyelim ve bu maaşların ne kadar hakkıyla olduğunu tartışalım!