Tavşan_Tutkusu
New member
ZYeni kurulan Greenforce, aile şirketi Biovegan veya Rewe Bio gibi üreticiler şimdiye kadar kahvaltıda yumurta ikamelerinden yapılan çırpılmış yumurtaları karıştırmak için toz halinde sundular. Ama şimdi gerçek bir vegan yumurtası var:
Kurucu ve beslenme uzmanı Verónica García Arteaga, içi bitki proteinleri ve sebzelerden oluşan, ancak yumurta akı, sarısı ve karakteristik beyaz kabuğuyla klasik tavuk yumurtasına benzeyen bir yumurta üzerinde dört yıl çalıştı.
İkincisi, biyolojik olarak parçalanabilen plastik ve kalsiyum karbonattan oluşur. Orijinalinden farklı olarak vegan yumurta kabuğunun daha hijyenik ve stabil olduğu söyleniyor.
Kızarmış yumurta tavasında veya karıştırma kabında çırpılacak kadar ince. Kalsiyum miktarına bağlı olarak yumurta bazen daha pürüzsüz, bazen daha gözenekli bir his verir.
Kase, Garía Arteaga’nın doktorasının bir parçası olarak Fraunhofer Enstitüsünde vegan yumurtayı birlikte araştırdığı kimya mühendisi Siegfried Fürtauer tarafından tasarlandı. 2021’de, start-up’ı Neggst (eski adıyla Bettr Egg) ayrıldı ve şu anda Berlin’de bulunuyor.
Meydan okumak bitkisel protein
Kurucu, Neggst yumurtalarının bileşimini kendisi geliştirdi: sıvıdan katıya değişen özellikleriyle proteini ve yumurta sarısını yeniden oluşturmak için hangi bitkisel maddelerin en iyi şekilde kullanılabileceğini denedi.
“En büyük zorluk bitkisel proteini üretmekti. García Arteaga, “Gründerszene” ile yaptığı bir röportajda, “Malzemeleri çok uzun süre araştırmak zorunda kaldım” diyor. Isıtıldığında sert bir doku oluşturan ve soğutulduğunda bu dokuyu koruyan bileşenler bulmak zor olmuştur. Aynı zamanda sağlıklı, iyi besin değerlerine sahip ve fındık veya soya gibi herhangi bir alerjen içermeyen içeriklerin kullanılması bilim insanı için önemliydi.
Bilimsel merakına ek olarak, García Arteaga kişisel olarak bir vegan yumurtası araştırmakla ilgileniyordu. Yerli Meksikalı, sekiz yıl önce yüksek lisans yapmak için Almanya’ya geldiğinde, vejeteryan olmaya karar verdi.
“Ama sonra çok daha fazla yumurta yedim ki bu da hoşuma gitmedi” diyor. Münih Teknik Üniversitesi’nde vegan diyeti uygulayan ve bu nedenle et yerine geçen ürünlerle çok ilgilenen öğrencilerle tanıştı. Onun mantığı: Tavuk yumurtası için benzer bir şey olmalı.
Neggst Yumurtalarının Bileşimi
Mevcut haliyle vegan yumurta şu şekilde yapılır: Sarısı, birlikte küresel, sarı sarıyı oluşturan tatlı patatesler, proteinler ve karbonhidratlardan oluşur. Yumurta akında, bezelye veya tarla fasulyesi gibi baklagillerden elde edilen proteinler, bir tür jel oluşturmak için bitkisel şeker bileşikleriyle çapraz bağlanır.
Kurucusu García Arteaga’ya göre, süper gıda tarla fasulyesi yalnızca birçok besin ve lif içermekle kalmıyor, aynı zamanda doğal olarak glütensiz. Araştırmacı, yumurta ve kabuk üretimi için formülünü bir patent yoluyla güvence altına almak istiyor – resmi onay hala bekleniyor. Gelecekte, fikri mülkiyet hakları start-up’a ve Fraunhofer Enstitüsü’ne ait olacaktır.
Vegan Neggst yumurtasının gelişimi temel olarak tamamlanmış olsa da, pazara sunulmasına daha çok var. Bunun farklı nedenleri var. İlk olarak, ambalaj henüz kesin değil. Pazarlama Müdürü Saskia Scheibel, “Gründerszene” hakkında “Yumurta kabuğunu henüz toplu olarak üretmiyoruz, çünkü hangi ambalajın satışa en uygun olduğunu araştırıyoruz” diyor.
Vegan yumurtaların nasıl paketlendiği de raf ömrü üzerinde etkilidir. Klasik bir karton kutu içinde bitmesi düşünülebilir. Ayrıca tüketiciler buna alışkın olduğu için. Kurucu García Arteaga şunu vurguluyor: “Her şeyden önce, sürdürülebilir düşünmeliyiz çünkü aynı anda iki tür ambalajımız var – tepsi ve kutu.”
Vegan kızarmış yumurtalar 2023’te gelmeli
İkinci sebep müşteri kabulü ile ilgilidir. Bilim adamı ve on bir kişilik ekibi, tüketicilere CMO Scheibel’in ifadesiyle “hazırlanmış durumda” yumurta ikamesini yavaş yavaş tanıtmak istiyor.
Yani Neggst durağan ticarete girmeden önce yol gastronomiden geçiyor. Berlin’deki start-up şimdiye kadar, yıldız şef Stephan Hentschel’in vejetaryen gurme restoranı Cookies Cream de dahil olmak üzere dört restoran ve bir kantinle çalıştı.
García Arteaga, “Onunla 2021’in sonunda tanıştık ve vegan sahanda yumurtamızı denemesine izin verdik” diyor. “Tamamen hevesliydi ve hemen tarifleri düşünmeye başladı.”
ayrıca oku
Et ikamesi patlamasının sonu
Yazın, altı ay sonra, planlama somutlaştı. Kurucu, Neggst yumurtasını biraz değiştirilmiş bir biçimde Hentschel’in kullanımına sundu – kabuk yerine bardakta çırpılmış sıvı yumurta olarak. Bu, sekiz haftaya kadar buzdolabında saklanacaktır.
O zamandan beri şef, mutfağında yumurta karışımını örneğin bir patates gözlemesinde veya pancarlı bir tabakta kullanarak sürekli deneyler yapıyor. Yıl boyunca kabuğundan elde edilen vegan sahanda yumurta gastronomide de kullanılacak. Start-up, barların yanı sıra çeşitli otellerle görüşmeler yapıyor, yemek etkinliklerine katılıyor ve aynı zamanda üretimi artırmaya çalışıyor. İlk başta kolay değildi.
Kurucu: “Pek çok test yapmak zorunda kaldık. Fraunhofer’da her zaman bir kilogram yumurta üretebilen bir makine ile çalıştım. Bir sonraki adım, üretim hacmini 20 kilograma çıkarmak oldu ve sonunda bir tonu başardık.” Start-up şimdi daha büyük bir gıda üreticisiyle çalışıyor, kurucusu adını açıklamıyor.
Neggst, Şubat ayında yaklaşık bir ton sıvı yumurta üretti. Bunun Paskalya ile de ilgisi var. Avusturyalı bakkal Billa, süpermarketlerinde sıvı yumurtanın test satışını gerçekleştirmek için Berlin’deki start-up’a aktif olarak başvurdu.
ayrıca oku
CMO Saskia Scheibel, “Paskalya bizim için önemli bir tarih çünkü çok fazla sayıda tavuk yumurtası alınıyor ve kullanılıyor” diyor. “Denemenin ardından, yakında kalıcı olarak perakende satışta olmayı planlıyoruz.”
Ve sebze yumurtası nasıl fiyatlandırılır? Pazarlama başkanı belirsiz, sıvı Neggst varyantının mevcut fiyatını “yüksek kaliteli organik yumurta” ile, yani 60 ila 70 sent arasında karşılaştırıyor. Gelecekte, kabuklu yumurta satışa çıktığında, start-up daha uygun fiyatlı olmak istiyor.
Scheibel, “Uzun vadede ortalama bir yumurta fiyatını hedefliyoruz, çünkü premium segment için değil kitleler için üretim yapmak istiyoruz.”
Tanınmış yatırımcılar Neggst’e güveniyor
Start-up, üretimi ölçeklendirmek ve Neggst’teki araştırma ekibini daha da genişletmek için şimdiye kadar yatırımcılardan iki kez para aldı. 2021’de kurucu García Arteaga, Neggst’in bugüne kadarki en büyük yatırımcısı olan Glossybox’ın kurucusu Janna Ensthaler’in Green Generation Fund’dan “birkaç milyon” topladı. Reçel üreticisi Zentis de yer aldı.
Eylül 2022’de tarım şirketi Baywa ve eski Infarm CFO’su ve One.Five kurucusu Martin Weber ve eski Beyond Meat CTO’su Bernhard van Lengerich gibi tanınmış iş meleklerinin yer aldığı beş milyon avroluk tohum turu izledi.
Ancak rekabet asla uyumaz – vegan yumurta ikameleri pazarı sıcaktır. Örneğin, dört eski Lidl yöneticisi geçen yıl The VGN markasını piyasaya sürdü ve bu markayla fırınlama ve pişirme için bakla bazlı sıvı bütün yumurta alternatifini pazarlamak istiyorlar.
ayrıca oku
Sürdürülebilirlik saldırısı
Hamburg’da start-up olan Plant B ayrıca acı bakladan yapılmış sıvı bir yumurta geliştirdi ve bunu halihazırda Billa ve Hollandalı süpermarket zinciri Albert Heijn’deki Metro şubelerinde küçük Tetrapak’larda satıyor. Kisura’nın kurucusu Tanja Bogumil, gıda yatırımcısı Gary Lin ve daha önce Rügenwalder Mühle’de çalışan gıda teknolojisi uzmanı Bernd Becker tarafından 2021 yılında kurulan Berlin merkezli start-up Perfeggt, Neggst’e benzer bir strateji izliyor.
Omlet, carbonara ve waffle yapımında kullanılabilen çırpılmış yumurta karışımlarını ilk olarak otel ve restoranlar aracılığıyla müşterilerine ulaştırıyorlar. Bu yıl perakendeye girmek istiyorlar.
Yine de bilim adamı García Arteaga, doğal bir kabuktan yapılmış iki bileşenli yumurtasıyla, pazardaki başka hiçbir tedarikçinin başaramadığı bir yenilik yarattığına inanıyor. Örneğin Neggst ile yumurta akı ve sarısı ayrı ayrı da kullanılabilir. Vegan olmayanlar için bu, alternatiflere geçmek için bir neden daha olabilir.
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
“Her şey hisse senetleri”, WELT iş yazı işleri ekibi tarafından çekilen günlük borsadır. Her sabah saat 7’den itibaren WELT’in finans gazetecileriyle. Borsa uzmanları ve yeni başlayanlar için. Spotify, Apple Podcast, Amazon Music ve Deezer’da podcast’e abone olun. Veya doğrudan RSS beslemesi aracılığıyla.
Bu metin, “Gründerszene” dergisi ile yapılan bir işbirliğinden gelmektedir. Bağlantılara tıklayın, Haberler’den çıkın ve gruenderszene.de’deki makalelere ulaşın.
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Kurucu ve beslenme uzmanı Verónica García Arteaga, içi bitki proteinleri ve sebzelerden oluşan, ancak yumurta akı, sarısı ve karakteristik beyaz kabuğuyla klasik tavuk yumurtasına benzeyen bir yumurta üzerinde dört yıl çalıştı.
İkincisi, biyolojik olarak parçalanabilen plastik ve kalsiyum karbonattan oluşur. Orijinalinden farklı olarak vegan yumurta kabuğunun daha hijyenik ve stabil olduğu söyleniyor.
Kızarmış yumurta tavasında veya karıştırma kabında çırpılacak kadar ince. Kalsiyum miktarına bağlı olarak yumurta bazen daha pürüzsüz, bazen daha gözenekli bir his verir.
Kase, Garía Arteaga’nın doktorasının bir parçası olarak Fraunhofer Enstitüsünde vegan yumurtayı birlikte araştırdığı kimya mühendisi Siegfried Fürtauer tarafından tasarlandı. 2021’de, start-up’ı Neggst (eski adıyla Bettr Egg) ayrıldı ve şu anda Berlin’de bulunuyor.
Meydan okumak bitkisel protein
Kurucu, Neggst yumurtalarının bileşimini kendisi geliştirdi: sıvıdan katıya değişen özellikleriyle proteini ve yumurta sarısını yeniden oluşturmak için hangi bitkisel maddelerin en iyi şekilde kullanılabileceğini denedi.
“En büyük zorluk bitkisel proteini üretmekti. García Arteaga, “Gründerszene” ile yaptığı bir röportajda, “Malzemeleri çok uzun süre araştırmak zorunda kaldım” diyor. Isıtıldığında sert bir doku oluşturan ve soğutulduğunda bu dokuyu koruyan bileşenler bulmak zor olmuştur. Aynı zamanda sağlıklı, iyi besin değerlerine sahip ve fındık veya soya gibi herhangi bir alerjen içermeyen içeriklerin kullanılması bilim insanı için önemliydi.
Bilimsel merakına ek olarak, García Arteaga kişisel olarak bir vegan yumurtası araştırmakla ilgileniyordu. Yerli Meksikalı, sekiz yıl önce yüksek lisans yapmak için Almanya’ya geldiğinde, vejeteryan olmaya karar verdi.
“Ama sonra çok daha fazla yumurta yedim ki bu da hoşuma gitmedi” diyor. Münih Teknik Üniversitesi’nde vegan diyeti uygulayan ve bu nedenle et yerine geçen ürünlerle çok ilgilenen öğrencilerle tanıştı. Onun mantığı: Tavuk yumurtası için benzer bir şey olmalı.
Neggst Yumurtalarının Bileşimi
Mevcut haliyle vegan yumurta şu şekilde yapılır: Sarısı, birlikte küresel, sarı sarıyı oluşturan tatlı patatesler, proteinler ve karbonhidratlardan oluşur. Yumurta akında, bezelye veya tarla fasulyesi gibi baklagillerden elde edilen proteinler, bir tür jel oluşturmak için bitkisel şeker bileşikleriyle çapraz bağlanır.
Kurucusu García Arteaga’ya göre, süper gıda tarla fasulyesi yalnızca birçok besin ve lif içermekle kalmıyor, aynı zamanda doğal olarak glütensiz. Araştırmacı, yumurta ve kabuk üretimi için formülünü bir patent yoluyla güvence altına almak istiyor – resmi onay hala bekleniyor. Gelecekte, fikri mülkiyet hakları start-up’a ve Fraunhofer Enstitüsü’ne ait olacaktır.
Vegan Neggst yumurtasının gelişimi temel olarak tamamlanmış olsa da, pazara sunulmasına daha çok var. Bunun farklı nedenleri var. İlk olarak, ambalaj henüz kesin değil. Pazarlama Müdürü Saskia Scheibel, “Gründerszene” hakkında “Yumurta kabuğunu henüz toplu olarak üretmiyoruz, çünkü hangi ambalajın satışa en uygun olduğunu araştırıyoruz” diyor.
Vegan yumurtaların nasıl paketlendiği de raf ömrü üzerinde etkilidir. Klasik bir karton kutu içinde bitmesi düşünülebilir. Ayrıca tüketiciler buna alışkın olduğu için. Kurucu García Arteaga şunu vurguluyor: “Her şeyden önce, sürdürülebilir düşünmeliyiz çünkü aynı anda iki tür ambalajımız var – tepsi ve kutu.”
Vegan kızarmış yumurtalar 2023’te gelmeli
İkinci sebep müşteri kabulü ile ilgilidir. Bilim adamı ve on bir kişilik ekibi, tüketicilere CMO Scheibel’in ifadesiyle “hazırlanmış durumda” yumurta ikamesini yavaş yavaş tanıtmak istiyor.
Yani Neggst durağan ticarete girmeden önce yol gastronomiden geçiyor. Berlin’deki start-up şimdiye kadar, yıldız şef Stephan Hentschel’in vejetaryen gurme restoranı Cookies Cream de dahil olmak üzere dört restoran ve bir kantinle çalıştı.
García Arteaga, “Onunla 2021’in sonunda tanıştık ve vegan sahanda yumurtamızı denemesine izin verdik” diyor. “Tamamen hevesliydi ve hemen tarifleri düşünmeye başladı.”
ayrıca oku
Et ikamesi patlamasının sonu
Yazın, altı ay sonra, planlama somutlaştı. Kurucu, Neggst yumurtasını biraz değiştirilmiş bir biçimde Hentschel’in kullanımına sundu – kabuk yerine bardakta çırpılmış sıvı yumurta olarak. Bu, sekiz haftaya kadar buzdolabında saklanacaktır.
O zamandan beri şef, mutfağında yumurta karışımını örneğin bir patates gözlemesinde veya pancarlı bir tabakta kullanarak sürekli deneyler yapıyor. Yıl boyunca kabuğundan elde edilen vegan sahanda yumurta gastronomide de kullanılacak. Start-up, barların yanı sıra çeşitli otellerle görüşmeler yapıyor, yemek etkinliklerine katılıyor ve aynı zamanda üretimi artırmaya çalışıyor. İlk başta kolay değildi.
Kurucu: “Pek çok test yapmak zorunda kaldık. Fraunhofer’da her zaman bir kilogram yumurta üretebilen bir makine ile çalıştım. Bir sonraki adım, üretim hacmini 20 kilograma çıkarmak oldu ve sonunda bir tonu başardık.” Start-up şimdi daha büyük bir gıda üreticisiyle çalışıyor, kurucusu adını açıklamıyor.
Neggst, Şubat ayında yaklaşık bir ton sıvı yumurta üretti. Bunun Paskalya ile de ilgisi var. Avusturyalı bakkal Billa, süpermarketlerinde sıvı yumurtanın test satışını gerçekleştirmek için Berlin’deki start-up’a aktif olarak başvurdu.
ayrıca oku
CMO Saskia Scheibel, “Paskalya bizim için önemli bir tarih çünkü çok fazla sayıda tavuk yumurtası alınıyor ve kullanılıyor” diyor. “Denemenin ardından, yakında kalıcı olarak perakende satışta olmayı planlıyoruz.”
Ve sebze yumurtası nasıl fiyatlandırılır? Pazarlama başkanı belirsiz, sıvı Neggst varyantının mevcut fiyatını “yüksek kaliteli organik yumurta” ile, yani 60 ila 70 sent arasında karşılaştırıyor. Gelecekte, kabuklu yumurta satışa çıktığında, start-up daha uygun fiyatlı olmak istiyor.
Scheibel, “Uzun vadede ortalama bir yumurta fiyatını hedefliyoruz, çünkü premium segment için değil kitleler için üretim yapmak istiyoruz.”
Tanınmış yatırımcılar Neggst’e güveniyor
Start-up, üretimi ölçeklendirmek ve Neggst’teki araştırma ekibini daha da genişletmek için şimdiye kadar yatırımcılardan iki kez para aldı. 2021’de kurucu García Arteaga, Neggst’in bugüne kadarki en büyük yatırımcısı olan Glossybox’ın kurucusu Janna Ensthaler’in Green Generation Fund’dan “birkaç milyon” topladı. Reçel üreticisi Zentis de yer aldı.
Eylül 2022’de tarım şirketi Baywa ve eski Infarm CFO’su ve One.Five kurucusu Martin Weber ve eski Beyond Meat CTO’su Bernhard van Lengerich gibi tanınmış iş meleklerinin yer aldığı beş milyon avroluk tohum turu izledi.
Ancak rekabet asla uyumaz – vegan yumurta ikameleri pazarı sıcaktır. Örneğin, dört eski Lidl yöneticisi geçen yıl The VGN markasını piyasaya sürdü ve bu markayla fırınlama ve pişirme için bakla bazlı sıvı bütün yumurta alternatifini pazarlamak istiyorlar.
ayrıca oku
Sürdürülebilirlik saldırısı
Hamburg’da start-up olan Plant B ayrıca acı bakladan yapılmış sıvı bir yumurta geliştirdi ve bunu halihazırda Billa ve Hollandalı süpermarket zinciri Albert Heijn’deki Metro şubelerinde küçük Tetrapak’larda satıyor. Kisura’nın kurucusu Tanja Bogumil, gıda yatırımcısı Gary Lin ve daha önce Rügenwalder Mühle’de çalışan gıda teknolojisi uzmanı Bernd Becker tarafından 2021 yılında kurulan Berlin merkezli start-up Perfeggt, Neggst’e benzer bir strateji izliyor.
Omlet, carbonara ve waffle yapımında kullanılabilen çırpılmış yumurta karışımlarını ilk olarak otel ve restoranlar aracılığıyla müşterilerine ulaştırıyorlar. Bu yıl perakendeye girmek istiyorlar.
Yine de bilim adamı García Arteaga, doğal bir kabuktan yapılmış iki bileşenli yumurtasıyla, pazardaki başka hiçbir tedarikçinin başaramadığı bir yenilik yarattığına inanıyor. Örneğin Neggst ile yumurta akı ve sarısı ayrı ayrı da kullanılabilir. Vegan olmayanlar için bu, alternatiflere geçmek için bir neden daha olabilir.
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
“Her şey hisse senetleri”, WELT iş yazı işleri ekibi tarafından çekilen günlük borsadır. Her sabah saat 7’den itibaren WELT’in finans gazetecileriyle. Borsa uzmanları ve yeni başlayanlar için. Spotify, Apple Podcast, Amazon Music ve Deezer’da podcast’e abone olun. Veya doğrudan RSS beslemesi aracılığıyla.
Bu metin, “Gründerszene” dergisi ile yapılan bir işbirliğinden gelmektedir. Bağlantılara tıklayın, Haberler’den çıkın ve gruenderszene.de’deki makalelere ulaşın.
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.